Ο παλιατζής (Gay)

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Παρατηρήσεις αποστολέα: Ο Παλιατζής όλα τα μαζεύει, αλλά και όλα τα καρφώνει. Η ιστορία που θα σας πω, έγινε πριν 3 μέρες. Ζω μια περιοχή κοντά στην Πάρνηθα.

Η ιστορία:

Πολλές φόρες περνάνε παλιατζήδες, γύφτοι και μαζεύουν. Έτσι και αυτή τι φορά πέρασε ένας κι εμείς είχαμε βγάλει τον παλιό λέβητα καλοριφέρ και βάλαμε αερίου. Μου είχαν πει και οι γονείς μου να το δώσουμε σε παλιατζή όταν περάσει. Να μη τα πολυλογώ πέρασε ο παλιατζής του φωνάζω να σταματήσει παρκάρει το αγροτικό και κατεβαίνει να του δείξω το λέβητα. Είχα μια λιγούρα για πούτσα και μιας και έχω πάρει τσιγγάνους κι άλλες φορές, σκέφτηκα πως δεν έχω τίποτα να χάσω.

-    Δίνεις τίποτα για το βάρος του ως σίδερο;

-    Αδελφέ αν θες να σε απαλλάξω, το παίρνω. Δεν υπάρχουν παράδες.

-    Δεν χρειάζονται παράδες. Αν έχεις καλό εργαλείο να σου πάρω πίπα και να με κανονίσεις, τα βρίσκουμε.

Με κοιτάζει και χαμογελά ειρωνικά.

-    Πουσταριό είσαι;

-    Αν θες το λέβητα, κάτι πρέπει να δώσεις.

Τον πήγα στο υπόγειο, ξεκούμπωσε το παντελόνι και μου πέταξε ένα καβλί 18 περίπου, καλούτσικο. Για τσιγγάνος ήταν καθαρός, εμφανίσιμος και με καλό σωματάκι. Ηλικία 25 θα έλεγα. Έβαλα καπότα αλλά την έβγαλε μιας και ήθελε χωρίς. Του πήρα πίπα για αρκετή ώρα και όταν του έγινε πέτρα, μου είπε «θέλω κώλο τώρα» και με κάρφωσε χωρίς καπότα και ασάλιωτα. Πόνεσα αλλά γαμούσε βαρβάτα και μου άρεσε. Στημένος στα 4 και αυτός από πίσω να με ξεκολιάζει. Το καλό είναι οι μπαινόβγαινε πολύ γρήγορα και με καύλωσε πολύ μέχρι που έχυσα.

Όταν ήρθε η σειρά του, την έβγαλε και μου τα ‘ριξε στο πρόσωπο. Του είπα να ξανά έρθει και μου είπε ότι έχει μεγάλη παρέα, αλλά όχι τσάμπα. Μόνο με λεφτά. Αν είχα χρήματα, ίσως να κανόνιζε κάτι.

 

(Copyright protected OW ref: 62241)