Αντί της μαμάς

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.79 (7 Votes)

Παρατηρήσεις αποστολέα: Καμιά φορά λες κάτι χωρίς να ξέρεις ακριβώς τι σημαίνει. Και όταν αργότερα το καταλάβεις, είναι πολύ αργά. Τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους.

Γεια σας. Είμαι η Ρια και θα σας διηγηθώ μια ιστορία που έζησα πριν 35και βάλε χρόνια. Από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου το μόνο που θυμάμαι μέσα στο σπίτι ήταν γκρίνια και φασαρία. Και πάντα υπεύθυνη ήταν η μαμά. Έφευγε χωρίς να πει σε κανένα που πάει, πολλές φορές και ολόκληρες νύχτες και όταν γυρνούσε είχε την απαίτηση να μην την ενόχληση κάνεις. Ο μπαμπάς βέβαια φώναζε, έβριζε, απειλούσε, παρακαλούσε μα όλα μάταια. Εγώ όσες φορές προσπάθησα να πω κάτι το μόνο που κατάφερα ήταν να της αρπάξω. Έτσι σε κάθε φασαρία πήγαινα στο δωμάτιο μου και έκλαιγα. Και κάθε φορά μόλις ηρεμούν τα πράγματα ερχόταν ο μπαμπάς με αγκάλιασε και προσπαθούσε να με παρηγορήσει.

Τον μπαμπά τον λάτρευα και το ίδιο και εκείνος. Αντίθετα με την μαμά που την μισούσα και το μόνο που ερχόμουν ήταν να πεθάνει. Έτσι πέρασαν τα πρώτα δεκαέξι χρόνια της ζωής μου. Έως που μία μέρα μετά από ένα καβγά μάζεψε τα πράγματα της και έφυγε οριστικά από το σπίτι. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά μου να παρηγορήσω το μπαμπά. Τον βρήκα στην βεραντόπορτα του σαλονιού να κοιτάζει το δρόμο σαν χαμένος. Έτρεξα κοντά του τον αγκάλιασα τον φίλησα στο μάγουλο και του ψιθύρισα.

-    Δεν πειράζει μπαμπά. Καλύτερα μόνοι μας.

Το έλεγα και το πίστευα. Ένιωθα ανακούφιση που έφυγε. Ο μπαμπάς βέβαια είχε άλλη άποψη.

-    Ότι και αν έκανε την αγαπούσα. Ήταν η μοναδική γυναίκα που γνώρισα στην ζωή μου και δεν ξέρω πως θα ζήσω χωρίς αυτή.

-    Θα ζήσουμε μαζί μπαμπά. Εγώ θα είμαι τα πάντα για σένα. Θα είμαι και κόρη σου και γυναίκα σου. Δεν θα σε αφήσω πότε μόνο.

Γέλασε πίκρα.

-    Δεν είναι το ίδιο μωρό μου δεν μπορείς να καταλάβεις.

-    Το ίδιο θα είναι θα δεις. Θα κοιμόμαστε αγκαλιά και δεν θα λείπω κανένα βράδυ.

-    Μωρό μου σε αγαπώ…

μου είπε και όπως ήταν πίσω μου με αγκάλιασε από την μέση με έσφιξε πάνω του και με φίλησε κάτω από το αφτί. Εκείνο το φιλί με αναστάτωσε χωρίς να ξέρω το γιατί και χωρίς να έχω καταλάβει τι είχα προτείνει. Για αυτό και δεν κατάλαβα τι εννοούσε όταν είπε.

-    Είσαι πολύ μικρή ακόμη.

Εδώ πρέπει να σας πω ότι εκείνη την εποχή ήμουν ένα ψηλό αδύνατο κοριτσάκι με μακρύ καστανόξανθο μαλλί ως τη μέση που συνήθως έκανα αλογοουρά. Και παρά την ηλικία μου ήμουν σχεδόν σχηματισμένη σαν γυναίκα. Τράβηξα τον μπαμπά στον καναπέ και κάθισα στα πόδια του. Και για να του αποδείξω ότι του είπα νωρίτερα τον φίλησα στο στόμα όπως είχα δει την μαμά να το κάνει κάνα δυο φορές όλες κι όλες. Ο μπαμπάς μου χάϊδεψε τα μαλλιά και με έσφιξε στην αγκαλιά του χωρίς να πει κουβέντα. Μείναμε εκεί αγκαλιασμένοι για πολύ ώρα. Για πρώτη φορά στην ζωή μου ένιωσα τόση σιγουριά. Μετά από ώρα μου είπε να ντυθώ για να πάμε για φαγητό έξω. Πράγματι σε λίγο ήμουν έτοιμη με φορώντας την αγαπημένη μου φουστίτσα και ένα εφαρμοστό μπλουζάκι. Μόλις με είδε χαμογέλασε.

-    Ποιος την χάρη μου απόψε που θα συνοδεύω τέτοια κούκλα.

Τον αγκάλιασα και τον φίλησα ξανά στο στόμα. Δεν είπε κουβέντα. Φύγαμε και καταλήξαμε σε ένα ταβερνάκι λίγο έξω από την πόλη. Εκεί για πρώτη φορά δοκίμασα κρασί. Ο μπαμπάς ήταν αρνητικός αλλά αφού επέμενα μου έβαλε ένα ποτηράκι. Γυρίζοντας στο σπίτι μπήκα στο μπάνιο και βγαίνοντας δεν πήγα στο δωμάτιο μου αλλά κατευθείαν στην κρεβατοκάμαρα, φορώντας μόνο το βρακάκι μου και ένα φανελάκι από πάνω, όπως συνήθιζα να κοιμάμαι πάντα. Ο μπαμπάς ήταν με το μποξεράκι, κάτι που είχα δει πολλές φορές και δεν μου έκανε εντύπωση.

-    Τελικά το πήρες απόφαση θα κοιμόμαστε αγκαλιά;

-    Δεν τα είπαμε;

Του απάντησα και μπήκα κάτω από τα σεντόνια. Ο μπαμπάς πήγε στο μπάνιο και σε λίγο ήρθε και ξάπλωσε δίπλα μου. Πέρασε το χέρι του κάτω από το κεφάλι μου και με τράβηξε κοντά του. Γύρισα και τον φίλησα ξανά στο στόμα. Για πρώτη φορά ανταποκρίθηκε στο φιλί μου και μάλιστα με πάθος. Τα χείλη μας κόλλησαν για ώρα, η γλώσσες μας ενώθηκαν σε παιχνίδι χωρίς τελειωμό. Το χέρι του χάιδευε την κοιλιά μου στο σημείο που ήταν γυμνή. Είχα αφεθεί χωρίς να σκέφτομαι τίποτα, ώσπου ένοιωσα τον πούτσο του να σπρώχνει το μπούτι μου. Τότε συνειδητοποίησα τη σημασία της πρότασης μου. Η σκέψη στο τι θα ακολουθήσει άρχισε να με τρομάζει. Τραβήχτηκα απότομα.

-    Τι είναι μωρό μου;

-    Τίποτα…

είπα με μισή φωνή, μην ξέροντας πώς να αντιδράσω. Η αλήθεια είναι ότι φοβόμουν για τη συνέχεια αλλά δεν είχα την δύναμη να σταματήσω αυτό που ένοιωθα εκείνη την στιγμή. Την λύση έδωσε ο μπαμπάς. Με φίλησε απαλά στο μάγουλο και χωρίς να πάρει το χέρι από την κοιλιά μου, μου είπε.

-    Κοιμήσου μωράκι μου, αρκετά πέρασες σήμερα.

Η σκέψη ότι και ο μπαμπάς έχει ένα όριο και δεν θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία με ηρέμησε και σε λίγο με πήρε ο ύπνος. Η επόμενη μέρα κύλησε μέσα σε βαρύ κλίμα. Ο μπαμπάς την περισσότερη ώρα έμοιαζε σαν χαμένος, και αυτό με έκανε να μην ξέρω πως να συμπεριφέρομαι. Η μονή μας επαφή ήταν κάποια πεταχτά φιλιά στο στόμα. Το βράδυ που ξαπλώσαμε το ίδιο σκηνικό. Παθιασμένο γλωσσόφιλο, το χέρι να χαϊδεύει την κοιλιά μου και ο πούτσος του να με σπρώχνει ασταμάτητα. Αφού είδα ότι δεν θα προχωρήσει έκατσα και το απόλαυσα. Θα είχαμε κάνα πεντάλεπτο έτσι όταν συνειδητοποίησα ότι το βρακάκι μου είχε γίνει μούσκεμα. εντελώς ασυναίσθητα έβαλα το χέρι για να δω τι συμβαίνει.

-    Τι έγινε μωρό μου; Καύλωσες;

-    Μπαμπά!

Φώναξα, και τραβήχτηκα μακριά του.

-    Καλά δεν είπα και τίποτα. Άλλωστε φυσιολογικό είναι. Κοιμήσου τώρα μωρό μου…

Είπε χαϊδεύοντας τα μαλλιά μου. Άργησε να με πάρει ο ύπνος, γιατί σκεφτόμουν ότι δεν μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε για καμιά δεκαριά μέρες χωρίς να γίνει κάτι καινούργιο. Μπορεί να κοιμόμαστε αγκαλιά αλλά ποτέ τουλάχιστον μέχρι εκείνο το βράδυ δεν με είχε δει τελείως γυμνή. Πάντα ντυνόμουν στο μπάνιο η στο δωμάτιο μου. Εκείνο το βράδυ μόλις μπήκα στην κρεβατοκάμαρα μου λέει.

-    Γιατί δεν ντύνεσαι εδώ όπως και η μαμά;

-    Ντρέπομαι και άλλωστε δεν πρέπει να με βλέπεις. Είμαι παιδί σου, δεν είμαι η γυναίκα σου.

Γέλασε.

-    Εντάξει αλλά αφού κάνουμε τόσα, γιατί να μην βλέπει ο μπαμπάς το μωράκι του που μεγαλώνει μέρα με την ημέρα; Να δει τα βυζάκια πόσο μεγάλωσαν, να δει το πουλάκι αν σχηματίστηκε κανονικά, αν έκανε τριχούλες.

Εγώ έγινα κατακόκκινη από ντροπή. Τώρα δεν ήθελα για δύο λόγους να με δει γυμνή. Πρώτον γιατί δεν έπρεπε και δεύτερο γιατί το μουνάκι μου ήταν μια απλή σχισμή χωρίς ίχνος τρίχας. Και φοβόμουν ότι θα με περάσει για τελείως μωρό και δεν θα με θέλει καθόλου κοντά του. Έτσι αρνήθηκα πεισματικά με την δικαιολογία ότι δεν πρέπει. Ο μπαμπάς επέμενε και έτσι συμβιβαστήκαμε να βγάλω μόνο το πάνω. Εκεί δεν είχα πρόβλημα γιατί ήδη φορούσα το ένα νούμερο σουτιέν. Έτσι άρχισα να κοιμάμαι μόνο με το βρακάκι Εκείνο το βράδυ δεν έκανε καμία κίνηση πέρα από τα φιλιά και τα χάδια στην κοιλιά. Από το επόμενο όμως άρχισε. Αφού είχαμε κανένα τέταρτο που φιλιόμαστε και κατάλαβε ότι έχω ανάψει ανέβασε το χέρι του πιο ψηλά και άρχισε να χαϊδεύει τα βυζάκια μου.

-    Μπαμπά τι κάνεις; Είμαι παιδί σου.

Δε μου απάντησε. Συνέχισε να με χαϊδεύει και το φιλί του έγινε πιο άγριο, πιο παθιασμένο. Ταυτόχρονα άρχισε να κουνιέται ρυθμικά και να τρίβει τον πούτσο του πάνω στο μπούτι μου.

-    Μπαμπά τι κάνεις;

Ξανά φώναξα. Χωρίς όμως να κάνω καμιά προσπάθεια να ξεφύγω. Η ρόγες μου είχαν σκληρύνει και το μουνάκι μου έτρεχε ανεξέλεγκτα.

-    Με έχεις τρελάνει

ψιθύρισε και συνέχισε να τρίβεται πάνω μου. Άρχισε να με φιλάει στο λαιμό κάτω από το αφτί. Άρχισα να φωνάζω από κάβλα. Δεν είχα την δύναμη πλέον να αντιδράσω, νόμιζα ότι θα σβήσω στα χέρια του.

-    Σταματά μπαμπά σε παρακαλώ σταμάτα δεν αντέχω.

-    Καύλωσες μωρό μου; Χάιδεψε το μουνάκι σου να χύσουμε μαζί.

Μου πήρε το χέρι και το ακούμπησε στο μουνί μου. Ασυναίσθητα άρχισα να χαϊδεύομαι έξω από το βρακάκι. Ο πρώτος οργασμός δεν άργησε να έρθει. Ούρλιαζα στην κυριολεξία. Ο μπαμπάς δάγκωνε το αφτί μου και μου ψιθύρισε.

-    Έτσι κάβλα μου, χύσε μωρό μου…

και ξαφνικά άρχισε να μουγκρίζει και τιναζόταν με δύναμη πάνω μου. Ένιωσα το μποξεράκι του να μουσκεύει και να μουσκεύει κι εμένα. Μείναμε εκεί αγκαλιασμένοι για ώρα χωρίς να μιλάει κανείς.

Συνεχίζεται…

 

(Copyright protected OW ref: 82831)