loading...
×
Νέος κανονισμός για το FORUM (01 Σεπ 2016)

Σημαντικό γιατί μπορεί να έχει σαν συνέπεια τη μη δημοσίευση των post σας!

× Σημείο συζήτησης για θέματα που αφορούν στις σχέσεις σας με το άλλο φύλο.

Δευτερη ξαδέρφη

Περισσότερα
9 months 2 weeks ago - 9 months 2 weeks ago #2978 από apto94
apto94 απάντησε στο θέμα: Δευτερη ξαδέρφη
Θέλω να πω κι εγώ την άποψη μου. Νομικά δεν το έχω ψάξει, οποτε εμπιστεύομαι αυτούς που λένε ότι δεν τρέχει τίποτα. Επίσης ηθικά, για μένα, μπορεί να μην είναι κι ότι καλύτερο, αλλά αυτό είναι προσωπικό θέμα. Ομως από ιατρικής άποψης, όσο πιο κοντινή συγγένεια έχεις, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης ανωμαλιών στο παιδί, αν κι εφόσον κάνετε. Γενικά εγώ ξέρω ότι από 3η ξαδέρφη και μετά επιτρέπεται.
Περισσότερα
9 months 2 weeks ago - 9 months 2 weeks ago #2975 από nothing_clear
nothing_clear απάντησε στο θέμα: Δευτερη ξαδέρφη
Πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποια πράγματα. Προφανώς αν δυο αδέλφια δουν τα εγγόνια τους να ζευγαρώνουν δε θα νιώσουν εντελώς καλά, αλλά πρέπει πάντα να βλέπουμε πέρα απ' αυτό που μας κάνει να νιώθουμε βολικά ή άβολα. Έχουμε ένα θέμα, την ερωτική σχέση δεύτερων εξαδέλφων. Δεν τίθεται θέμα ανηθικότητας, ούτε παρανομίας. Το αν αρέσει ή όχι στους συγγενείς είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Όπως είπα και σ' άλλο μήνυμα οι οικογένειες πάντα λένε, λένε... Για την εθνικότητα, το θρήσκευμα, το επάγγελμα, την ηλικία, την εμφάνιση. Σιγά να μην αφήσουν έξω την συγγένεια, ίσα-ίσα που κρίνεται και ως βαρύτερο "αμάρτημα".

Αν όμως το δούμε πιο ψύχραιμα, δε μπορούμε συνεχώς να επεμβαίνουμε στις σχέσεις των ανθρώπων επειδή κάτι δε μας αρέσει και μας κάνει να νιώθουμε άβολα. Δεν ανήκει στα δικαιώματα μας και δεν είναι και υποχρεωμένος κι ο άλλος ν' ακολουθήσει την άποψη μας. Κι εμένα ας πούμε δε θα μου άρεσε ο αδερφός μου να τα φτιάξει με την κολλητή μου γιατί θα ένιωθα κάπως άβολα. Μπορώ όμως να τον κατηγορήσω ότι κάνει κάτι ανήθικο ή παράνομο; Όχι, γιατί δεν κάνει! Το πρόβλημα, το κόμπλεξ, η ενόχληση είναι και παραμένουν δικά μου. Αυτός πολύ σωστά θα κάνει αυτό που θέλει. Αν σκεφτούμε όλοι πιο ψύχραιμα θα δούμε ότι στην πλειονότητα των σχέσεων που συμβαίνουν γύρω μας είμαστε απλά άδικοι κριτές γιατί δε μας βολεύει και δε μας αρέσει και όχι γιατί όντως κάτι τραγικό συμβαίνει.
Περισσότερα
9 months 2 weeks ago - 9 months 2 weeks ago #2966 από Giorgos7000
Giorgos7000 απάντησε στο θέμα: Δευτερη ξαδέρφη
Ούτε με τα παιδιά υπάρχει πρόβλημα να βγουν προβληματικά, γιατί ρώτησα γιατρούς είπαν κανένα πρόβλημα. Αλλά σχέση και σεξ θέλουμε για την ώρα, γιατί είμαστε φοιτητές και οι δύο.
Περισσότερα
9 months 2 weeks ago - 9 months 2 weeks ago #2965 από tolis-lia
tolis-lia απάντησε στο θέμα: Δευτερη ξαδέρφη
Έχετε έναν αδερφό ή αδερφή. Φτάνοντας στην ηλικία των 65 ή 70, τα εγγόνια σας σας λένε ότι θέλουν να παντρευτούν. Πως θα σας φαινότανε;
  • Ανώνυμος
  • Ανώνυμος's Avatar
9 months 2 weeks ago - 9 months 2 weeks ago #2963 από Ανώνυμος
Ανώνυμος απάντησε στο θέμα: Δευτερη ξαδέρφη
Απ' ότι ξέρω, στην Ελλάδα παντρεύουν δεύτερα ξαδέλφια, οπότε φαίνεται δεν υπάρχει πρόβλημα, αν και αν μείνει έγκυος πάντα υπάρχει κίνδυνος μιας και δεν είστε τόσο μακρινοί συγγενείς. Αν έχεις αμφιβολία, ρώτα κάνα παπά να σου πει. Αν δεν σ' ενδιαφέρει η θρησκεία, τότε είναι άστοχο το ερώτημά σου. Μια γκόμενα όπως όλες είναι. Αν δεν πάει μαζί σου θα πάει μ' άλλον.
Περισσότερα
9 months 2 weeks ago - 9 months 2 weeks ago #2960 από nothing_clear
nothing_clear απάντησε στο θέμα: Δευτερη ξαδέρφη
Γενικά με δεύτερη ξαδέλφη δεν υπάρχει κόλλημα να κάνεις οτιδήποτε. Δε μιλάμε καν για ηθικό ή ανήθικο εδώ πέρα. Καταρχάς νομικά είσαι καλυμμένος, καθώς τα δεύτερα ξαδέλφια μπορούν ακόμη και να παντρευτούν (έχετε συγγένεια 6ου βαθμού, θεωρείστε αρκετά μακρινοί συγγενείς). Οπότε δεν βλέπω το γιατί να μην προχωρήσει η σχέση σας εφόσον δεν υπάρχει το παραμικρό κόλλημα. Τώρα το τι πιστεύουν οι οικογένειες σας και αν θα φέρουν αντιρρήσεις, αυτό είναι άλλη μεγάλη ιστορία. Αλλά οι γονείς συνήθως φέρνουν αντιρρήσεις στα περισσότερα είδη ερωτικών σχέσεων των παιδιών τους, σιγά εσείς μην τη γλιτώσετε. Κοιτάξτε να περάσετε ωραία, να απολαύσετε αυτό που έχετε και βλέπετε για τα υπόλοιπα.
Διαχειριστές: xstream